SEO tjenester: Optimaliser nettsiden din for suksess på nett

SEO: Optimaliser nettsiden din med vår SEO-tjeneste

SEO står for søkemotoroptimalisering og er kort forklart det å optimalisere nettsider og innhold for organiske søk i Google og andre søkemotorer. Vi i Geekr har mange års erfaring med å få nettsider oppover i søkeresultatene. 

mann med lapp i panna, hva er SøkeoptimaliseringSøkeoptimalisering

For å hjelpe med god organisk rangering i søkemotorer kan vi hjelpe med følgende:

Vi kan dele inn SEO i 6 forskjellige men like viktige punkter. Det finnes mange flere men dette er «the big 6». Vi har satt punktene i den rekkefølgen vi ville valgt når vi skal optimalisere en nettside for SEO.

Søkeordsanalyse

Vi kan utføre en grundig analyse for å identifisere de mest relevante og søkte søkeordene innenfor din bransje eller nisje.

On-page SEO

Da optimalisere vi innholdet på nettstedet ditt for å sikre at det er godt strukturert og inneholder relevante søkeord og fraser på riktige steder, som overskrifter, meta-titler og meta-beskrivelser.

Teknisk SEO

Ved å optimalisere tekniske aspekter av nettstedet ditt, som for eksempel nettsidehastighet, mobilvennlighet og strukturert data, kan vi forbedre brukeropplevelsen og søkemotoroptimaliseringen.

Innholdsproduksjon

Vi kan hjelpe deg med å produsere engasjerende og informative innhold som tiltrekker seg trafikk og øker synligheten til nettstedet ditt i søkemotorresultatene.

Local SEO

Local SEO står for Local Search Engine Optimization, og det handler om å optimalisere din nettside og online tilstedeværelse for å bli mer synlig for lokale søkere. Dette betyr at når noen søker etter produkter eller tjenester i ditt lokale område, vil bedriften din dukke opp høyere opp i søkeresultatene. 

Linkbygging

Dette er det som kanskje er det vanskeligste med SEO. Vi kan hjelpe deg med å bygge kvalitetslenker fra pålitelige nettsteder for å øke autoriteten til nettstedet ditt i søkemotorresultatene.

Ønsker du en gratis SEO-rapport av din nettside?

Legg igjen ditt navn, nettsiden din og din e-post så kommer vi tilbake til deg med noen tips til hvordan du kan rangere bedre.

Ligger på gresset og leser bok om digital markedsføring

Photo by Elio Santos

Hvorfor du bør investere i en god SEO-tjeneste:

Å Google og googling er blitt dagligtale. Alle googler. Sammen med oss kan du forbedre SEO-rangeringen din og få en betydelig økning i synlighet og trafikk til nettstedet ditt. Vi har ekspertisen og erfaringen som trengs for å hjelpe deg med å nå ditt fulle potensiale i søkemotorresultatene.

Det finnes ikke én enkelt løsning eller en vei til toppen. SEO består av mange ulike prosesser og områder. Det er derfor viktig for bedrifter å ta SEO på alvor, fordi det kan ha stor innvirkning på synligheten, trafikken og inntektene gjennom nettsiden deres.

En investering i SEO gir følgende:

Økt synlighet: Hvis nettstedet ditt vises høyere i søkeresultatene, er det større sannsynlighet for at potensielle kunder vil finne og besøke nettstedet ditt.

Økt trafikk: Jo mer synlighet nettstedet ditt har, jo mer trafikk vil det tiltrekke seg. En god SEO-strategi kan bidra til å øke trafikken til nettstedet ditt fra organisk søk.

Konkurransefordel: Hvis bedriften din rangerer høyere i søkeresultatene enn konkurrentene dine, vil det gi deg en konkurransefordel og gjøre det lettere for kundene å finne nettstedet ditt.

Bedre brukeropplevelse: SEO handler ikke bare om å optimalisere for søkemotorer, det handler også om å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Dette kan bidra til å øke konverteringsfrekvensen og inntektene dine.

Langsiktige fordeler: SEO er en langsiktig strategi som kan gi langvarige fordeler. Selv om det kan ta tid å se resultater, kan en god SEO-strategi bidra til å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt i lang tid fremover.

Alt i alt kan en godt utført SEO-strategi hjelpe bedriften din med å øke synligheten, trafikken og inntektene til nettstedet ditt. Det er derfor en viktig investering å vurdere for enhver bedrift som ønsker å være konkurransedyktig i dagens digitale landskap. Vi vil sammen med deg lage en pakke som passer akkurat din bedrift.

De 6 viktigste grepene for SEO og en beskrivelse av hva vi gjør og hvorfor det bør bli gjort

Over snakket vi litt om hva vi gjør. Her går vi gjennom mer spesifikt hvorfor og hvordan vi gjør det. Kommer du deg gjennom resten av denne artikelen så har du lært mye om SEO. 

Søkeordsanalyse

En god søkeordsanalyse er en grundig og omfattende undersøkelse av søkeord og søkefraser som kan hjelpe deg med å identifisere de mest relevante og potensielt verdifulle søkeordene for din virksomhet eller nettsted. En vellykket søkeordsanalyse inkluderer vanligvis følgende trinn:

1.  Identifisere kjernevirksomheten eller nettstedets mål og målgruppen.

2.  Generere en liste over potensielle søkeord og fraser som kan være relevante for ditt nettsted og dine produkter eller tjenester.

3.  Bruke verktøy for å evaluere hvert søkeord, for eksempel søkevolum, konkurranse, relevans og mulighet for konvertering.

4.  Identifisere søkeord som gir en høy relevansscore og lav konkurranse, og som gir potensial for høy konverteringsrate.

5.  Vi bruker søkeordsanalysen for å optimalisere nettstedet ditt og innholdet, inkludert å justere eksisterende sider og lage nytt innhold som er optimalisert for de valgte søkeordene.

En god søkeordsanalyse vil gi deg en tydelig forståelse av hva målgruppen din søker etter, hvordan de søker etter det, og hvordan du kan tilpasse nettsidene og innholdet ditt for å tiltrekke deg mer trafikk og konverteringer.

Vil du lese mer om søkeordanalyse kan du gjøre det her

 

mann med lapp i panna, hva er SøkeoptimaliseringSøkeoptimalisering

Fotograf Jonny Gios

Bilde av en som sitter og koder - Teknisk SEO

Fotograf Diego PH

On-page SEO

On page SEO refererer til alle de tekniske og innholdsmessige elementene på nettsiden din som du kan optimalisere for å øke synligheten og rangeringen i søkemotorresultatene.

Noen av de viktigste elementene i on page SEO er:

Tittel- og metatags:

Disse er informasjonen som vises i søkemotorresultatene og er viktig for å gi en kort beskrivelse av innholdet på siden din. Sørg for å inkludere relevante søkeord i tittelen og meta-beskrivelsen.

Søkeord i tekstene dine:

Innholdet på nettsiden din bør være relevant og nyttig for målgruppen din, og søkeord bør brukes naturlig i innholdet. Ikke overdriv bruken av søkeordene dine. Fokuser på å skrive noe folk vil lese, ikke på hva du tror søkemotorer vil at du skal skrive.

Sidestruktur og navigasjon:

Sidestrukturen bør være ryddig og organisert, og navigasjonen bør være enkel og brukervennlig.

Bilder og videoer:

Bilder og videoer bør være av høy kvalitet, og filnavnene bør inkludere relevante søkeord.

Nettsiden skal laste raskt:

Nettsiden bør laste raskt for å gi en god brukeropplevelse og unngå at besøkende forlater siden din.

Mobilvennlig nettside:

Nettsiden din bør være responsiv og optimalisert for mobile enheter. Dette inkluderer kontrastfarger, beskrivende linker, mm.

Vil du lese mer om On-page SEO kan du gjøre det her

 

Teknisk SEO

Teknisk SEO handler om å optimalisere den tekniske strukturen på nettsiden din for å gjøre den mer søkemotorvennlig. Dette inkluderer alt fra å optimalisere nettsidens hastighet og ytelse til å sørge for at søkemotorer kan indeksere nettsiden din riktig.

Noen av de viktigste tekniske SEO-elementene inkluderer:

Lastetid på nettside:

Nettsiden din bør laste raskt for å gi en god brukeropplevelse og unngå at besøkende forlater siden din. Dette kan oppnås ved å optimalisere bilder, redusere filstørrelser og bruke en rask og pålitelig webhotell. Vi tilbyr skreddersydd hosting for WordPress.

Mobilvennlighet:

Nettsiden din må være responsiv og optimalisert for mobile enheter, siden stadig flere brukere nå bruker mobile enheter for å surfe på nettet.

Sitemap:

En sitemap gir søkemotorer en oversikt over alle sidene på nettsiden din, slik at de kan indeksere innholdet ditt mer effektivt.

Robots.txt:

Robots.txt-filen er en tekstfil som forteller søkemotorer hvilke sider de kan og ikke kan indeksere på nettsiden din.

HTTPS-sikkerhet:

HTTPS er viktig for å beskytte sensitive data som passord og betalingsinformasjon på nettsiden din. HTTPS-sikkerhet kan også bidra til å øke synligheten og rangeringen din i søkemotorresultatene.

Feil på siden:

Det er viktig at nettsiden din gir tydelige feilmeldinger når noe går galt. Dette kan for eksempel være når en side ikke kan lastes, eller en lenke ikke lenger eksisterer. For å håndtere dette på en god måte, kan du lage en landingsside som viser en 404-feilmelding når en side ikke kan finnes.

En 404-side bør gi enkel informasjon om hva som har skjedd, og gjerne også gi noen tips til hva besøkende kan gjøre videre på nettsiden din. Det kan også være lurt å inkludere en søkefunksjon slik at brukerne enkelt kan finne det de leter etter på tross av at den opprinnelige siden ikke eksisterer lenger.

Hvis du har innhold på nettsiden som du ønsker å flytte til et annet sted, kan du bruke en såkalt 301 redirect. Dette betyr at du oppretter en midlertidig omdirigering fra den gamle siden til den nye, slik at brukerne fortsatt kan finne det de leter etter. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har endret nettadressene til noen av sidene dine, eller hvis du ønsker å flytte innhold fra en side til en annen.

Ved å sørge for klare feilmeldinger og opprette 404-sider og 301 redirects kan du gi besøkende en bedre brukeropplevelse på nettsiden din. Det vil også bidra til at brukerne enklere finner det de leter etter, og at søkemotorer kan indeksere siden din på en bedre måte.

Vil du lese mer om Teknisk SEO kan du gjøre det her

Innholdsproduksjon

Godt innhold vinner alltid. En god måte å markedsføre nettsiden din på, er å sørge for at den har unikt og relevant innhold. Når besøkende kommer til siden din, vil de bruke mer tid på den hvis innholdet er interessant og engasjerende. Dette øker også sjansen for at de vil dele siden med andre.

For å gi en god leseropplevelse er det viktig å tenke på hvordan innholdet blir presentert. Del opp teksten i avsnitt, bruk punktlister og legg til bilder for å gjøre det mer oversiktlig og lettleselig.

Husk å skrive innhold for leserne, ikke bare for søkemotorene. Du trenger ikke å legge til unødvendige søkeord som ikke passer inn i innholdet, men sørg for at innholdet reflekterer tittelen og fokusordet du har valgt.

Vi kan hjelpe deg med å produsere engasjerende og informative innhold som tiltrekker seg trafikk og øker synligheten til nettstedet ditt i søkemotorresultatene.

Local SEO

Local SEO (Lokal søkemotoroptimalisering) er en SEO-strategi som er designet for å hjelpe lokale bedrifter å rangere høyere i søkeresultatene for relevante lokale søk. Dette betyr å optimalisere din nettside og tilhørende lokale oppføringer for å øke synligheten din i søkene for personer i ditt område.

Her er noen måter du kan bruke Local SEO for din bedrift:

Optimalisere Google Min Bedrift oppføring din:

Dette betyr å sørge for at oppføringen din har nøyaktig informasjon om bedriftens navn, adresse, telefonnummer, åpningstider, bilder, og annen relevant informasjon. Dette vil hjelpe Google å forstå mer om bedriften din og gi brukerne de mest relevante resultatene.

Les mer om Google min bedrift her

Bruk lokale søkeord:

inkluderer stednavn, byer og nabolag i nettsideinnholdet ditt og i metadata som tittel, beskrivelse og overskrifter. Dette vil hjelpe Google å forstå at bedriften din er relevant for lokale søk.

Oppfordre til kundeanmeldelser:

Bedriftsanmeldelser på Google Min Bedrift har stor innvirkning på din lokal SEO. Jo flere positive anmeldelser du har, jo mer sannsynlig er det at Google vil vise din bedrift til potensielle kunder.

Bygg lokale tilbakekoblinger:

lokale tilbakekoblinger er koblinger fra andre lokale nettsider til bedriftens nettside. Dette kan være fra lokale kampanjer, samarbeid med lokale organisasjoner eller lokal mediaomtale. Slike koblinger kan hjelpe Google å se din bedrift som en relevant og autoritativ ressurs i ditt område.

Optimaliser nettstedet ditt for mobil:

Søk på mobilen øker stadig, og derfor er det viktig at ditt nettsted er optimalisert for mobil. Mobilvennlighet er også et viktig kriterium for Google når de vurderer dine nettsider og GMB oppføringer for lokale søk.

Ved å implementere disse strategiene, kan du forbedre din lokale SEO og hjelpe din bedrift å rangere høyere i søkeresultatene for relevante lokale søk. Vi hjelper med både oppsett av Google Min Bedrift og lokale søk.

Sammen kan vi forbedre SEO-rangeringen din og få en betydelig økning i synlighet og trafikk til nettstedet ditt.

Vi har ekspertisen og erfaringen som trengs for å hjelpe deg med å nå ditt fulle potensiale i søkemotorresultatene. Med vårt samarbeid vil du oppleve en mer effektiv og målrettet SEO-strategi som vil øke synligheten og trekke flere besøkende til nettstedet ditt. 

Vi tilbyr SEO-pakker som passer de fleste.