Hvordan komme i gang etter sommerferien.

Det finnes mange lister og artikler på nettet som forteller deg hvordan du kan komme inn i rutiner eller rett og slett hvordan man kan motivere seg til å komme i gang etter sommerferien. Denne sommeren har vært helt fantastisk, men nå er ferien snart over for de fleste.

Hvordan komme i gang etter sommerferien

For selvstendig næringsdrivende så kan det ha vært lett å ta en ekstra fridag i sommersolen eller i alle fall kjøre kortere dager på kontoret. Her er noen tips til deg for å komme i gang etter sommerferien :

Tidsplan og lister

Nå som høsten banker på så kan det ha en tendens til å hope seg opp med jobb og tidsfrister som har blitt liggende. Lag deg en liste over alt som skal gjøres de neste 2-4 ukene, og deretter prioritere dem. Lag deg så en ukeliste over alt som må være ferdig hver fredag. Dette gir deg en oversikt over oppgaver og tiden din fremover.

Fjern tidstyver

Det finnes mange tidstyver på kontorpulten, både innboksen din og mobilen din. (Kanskje er det å lese denne artikkelen en liten tidstyv?) Et eksperiment fra London Universitet viser at vi kan minste inntil 10 IQ poeng når vi tillater forstyrrelser i arbeidet vårt, slik som e-post og tekstmeldinger. I tillegg har SoMe (sosial media) kommet inn med både Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram.

Det er ikke alltid like lett, men forsøk å sett deg selv tidspunkt for å sjekke mail og telefonen, og ikke fall for fristelsen med å avbryt en arbeidsoppgave.

Rotér

Enten det være arbeidsoppgaver eller tidspunkter for dem. Dersom du er vant med en full mandag hvor du stuper ned i innboksen eller tar for deg de kjedeligste arbeidsoppgavene, bare for å få dem unna? Dette kan absolutt være en taktikk som fungerer, men hva om du prøver å gi deg selv en rolig start på uken? Ta deg tid til en god frokost, slapp av og se om du kan finne en ny vinkel ved å rotér på vanene dine.

Prioriter

Dette er et viktig punkt, og her kan vi lære mye av effektive mennesker. De som er mest effektive er nettopp det fordi de har lært seg å prioritere. Hva er viktig for meg, hvilke verdier har jeg og hvor går grensen min. Noen ganger må man si nei og noen ganger må man delegere bort saker. Unngå å sammenlign deg med andre, og vær fornøyd med alt du oppnår. Og er det ikke merkelig at det alltid er de travleste menneskene som alltid har litt tid deg?

Vi håper du kommer godt i gang med dine prosjekter og oppgaver, og at du får en spennende høst! Trenger hjemmesiden en oppfriskning før høsten? Kontakt oss i dag.

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.