Hvor lang tid tar det å komme øverst på Google?

Et av de vanligste spørsmålene vi får av nye kunder er hvor lang tid det vil ta før hjemmesiden er på førstesiden (og helst øverst) på Google. Det er selvsagt noe alle med en hjemmeside ønsker, men vi forklarer kundene våre at dette tar tid. Det er ingen ”quick fix” å komme øverst på Googles organiske søk, og det avhenger av mange faktorer.

Hvor lang tid tar det å komme øverst på Google

Alder på hjemmesiden

Det viser seg rett og slett at alder på hjemmesiden er en stor faktor. Ahrefs har tatt utgangspunkt i 2 millioner tilfeldige søkeord, og deretter sett nærmere på topp 10 sidene. Det viser seg at alderen på topp 10 sidene er alle 2 år +. Hjemmesiden som er rangert som nummer 1 er nesten 3 år gammel.

Øverst på Google

Selv om de alle fleste sidene som ligger øverst på Google er over 2 år, så finnes det unntak. Ahrefs ønsket å se nærmere på unntakene. De tok denne gangen utgangspunkt i 2 millioner hjemmesider, som deres program hadde oppdaget for 1 år siden.

Kun 5,7 % av alle de utvalgte sidene var på topp 10 innen 1 år (for minst 1 søkeord). Når man kikket nærmere på tallene ser man at 69 % av disse sidene klatret til toppen i løpet av 61-182 dager.

Ting tar tid

Som vi forteller våre kunder, så tar dette tid. Du må investere i hjemmesiden din, akkurat som du investerer i firmaet ditt. I denne undersøkelsen ser vi at nesten 95 % av alle hjemmesider, ikke kommer seg til toppen av Google i løpet av denne tidsperioden.

Ta i betraktning at du i Norge har mindre konkurranse, er dette likevel med på å gi en indikasjon på hva som kreves for å rangere øverst.

Tenk nytt

Hvilke søkeord er best? Ahrefs så gjennom søkeorden til de heldige 5,7 %, og det viser seg at kun 0,3 % av disse sidene rangerer for høy-volum søkeord. Med andre ord kan det lønnes seg å tenke litt nytt. Hva lurer og søker kundene dine på og hvordan kan du få fatt i dem?

I vårt tilfelle så er det veldig vanskelig å komme høyt på Google med søkeord som ”ny hjemmeside”. Men vi rangerer øverst med søkeord som ”sosial markedsføring” ”Joomla eller WordPress” etc.  Dette er områder man ønsker mer informasjon om, så vi har skrevet gode artikler og blogginnlegg om dette.  Legg merk at blogginnlegget er over 2 år gammelt.

Dette er ikke et fasitsvar for å rangere øverst på Google. Men denne undersøkelsen viser at det kreves hard arbeid og dedikasjon.

Les mer rundt dette temaet

Google Ads – annonsering på Google

Konkurransen på nettet blir stadig tøffere, og vi vet at mange lurer på om google annonsering kan være noe for deres bedrift. Vi mener at det vil hjelpe deg med å utvide din bedrifts rekkevidde og gir deg en mulighet til å nå ut til nye kunder.

Hvordan skrive en god artikkel?

Lurer du på hvordan du kan få flere kunder og mer trafikk inn på nettsiden din? Vi kan ikke få sagt dette nok, men godt innhold vil tiltrekke seg flere lesere og høyere rangering på søkemotorer som Google. Og dette får du ved å skrive gode og relevante artikler til ditt nettsted.

Vi i Geekr er nok over gjennomsnittet glad i godt design. Vi lever og ånder for kundene våre og håper du vil bli en av dem. Hør av deg så tar vi en prat rundt ditt nye prosjekt.

Org.nr: 928 059 790

Denne siden ble laget av oss selv i 2019 | Her er mer om cookies | Her er vår personvernserklæring

Copyright © 2022