Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er denne hellige gral i jakten på kundene. En litt krevende jobb i starten men en jobb som vil kaste av seg i mange år om ting blir gjort korrekt.

Bruk bilder på din nettside korrekt

Så hva er egentlig innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er en strategi for å lage og dele relevant, verdifullt innhold for å tiltrekke og beholde en definert målgruppe, og for å påvirke deres handlinger. Målet med innholdsmarkedsføring er å skape lojalitet og gi verdi for å få kundene til å handle.

En viktig del av innholdsmarkedsføring er søkemotoroptimalisering (SEO). SEO handler om å gjøre nettstedet ditt så synlig som mulig for søkemotorene. Dette gjøres ved å bruke de riktige nøkkelordene og sette dem på de riktige stedene i innholdet ditt.

Som et eksempel på dette er denne artikkelen innholdsmarkedsføring. Vi gir relevant informasjon som du forhåpentligvis synes er relevant og nyttig, samtidig som du blir obs på oss som firma og leverandør av nettopp innholdsmarkedsføring. 

For å lykkes med innholdsmarkedsføring, må du først og fremst ha et godt innhold. Det innholdet du lager, bør være relevant for målgruppen din og gi verdi for dem. Det bør også være unikt og interessant.

Etter at du har laget innholdet, er det viktig å dele det på de riktige kanalene. Dette kan være på sosiale medier, på nettstedet ditt eller gjennom e-postmarkedsføring. Det er også viktig å følge med på resultatene av innholdsmarkedsføringen din, slik at du kan justere strategien etter behov.

Innholdsmarkedsføring kan være en kostnadseffektiv måte å nå ut til målgruppen din og øke merkevaren din. Det er viktig å ha en plan og et mål for innholdsmarkedsføringen din, og å være konsistent i fremstillingen av innholdet. Hvis du følger disse trinnene, kan innholdsmarkedsføring være en vellykket del av markedsføringsstrategien din.

3 tips til hvordan du kan vinne «innholdskrigen»

1. Lag en innholdskalender: Bruk den informasjonen du har tilgjengelig til å finne ut hva kundene dine søker etter. Her her Google Analytics ganske nyttig. Der kan du finne ut hvilke søkeord som er blitt brukt for å komme frem til din nettside.

Sett deg også gjerne ned å tenkt litt rundt produktene/tjenestene dine. Hva tror du potensielle kunder søker for å komme til din nettside? Skriv ned ordene og lag en kalender med når innhold med gitte søkeord skal publiseres

2. Bruk en SEO hjelper: Vi er glade i Yoast men det finnes mange andre der ute. Dette er et verktøy som vil gi deg klare pekepinner på hvordan innholdet på sette opp. Er artikkelen lang nok? Har du korrekt bruk av søkeord? etc.

3. Få folk til å dele innholdet. Det enkle her er på bedriftens egen facebook og instaram side. Har dere ansatte som er på sosiale medier og ønsker å hjelpe så be de dele innholdet. Venner og familie er også en god start.

Ønsker du å lese litt om hvordan du kan bruke bilder i innholdet ditt kan du lese mer her: Korrekt bruk av bilder på en nettside

Vi håper vi har gitt noen pekepinner på hva du selv kan gjøre for å nå ut til kunder ved hjelp av innholdsmarkedsføring. Det er ikke så skummelt som det høres ut. Så lenge innholdet er bra og relevant vil folk tenke på dette som positivt.

Ønsker du at noen som lever av å levere godt og relevant innhold skal gi deg en hjelpende hånd? Så er vi bare en telefonsamtale eller e-post unna.

Du når oss på Tlf: 0047 90649365 eller e-post hei@geekr.no

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.