Hva er Google Analytics 4 (GA4) og hva er annerledes

Google Analytics 4 (GA4) er den nyeste versjonen av Googles analyseplattform for å spore og måle nettstedstrafikk og appbruk. GA4 erstatter den tidligere Universal Analytics og gir bedre muligheter for å forstå og optimalisere brukernes atferd.

Bruk bilder på din nettside korrekt

Google Analytics 4 (GA4) fokuserer på å gi deg en mer helhetlig forståelse av kundereisen din ved å samle inn mer detaljert data om brukeratferd. Dette inkluderer hendelser og mål, som gir deg dypere innsikt i hva brukerne gjør på nettstedet eller appen din.

Maskinlæring er en viktig del av GA4. Plattformen bruker automatisert læring for å analysere dataene dine og tilbyr forslag til handlinger du kan ta for å forbedre brukeropplevelsen og konverteringene. GA4 har også en rekke innebygde rapporter som gir deg en hurtig oversikt over dataene dine, slik at du kan identifisere mulige problemer og forbedringer.

GA4 gir også muligheter for å integrere Google Ads-kontoen din. Dette gir deg muligheten til å få bedre synlighet på annonseytelse og få en mer helhetlig forståelse av hvordan annonsene dine påvirker brukernes atferd.

Nettsted og apper

En annen viktig forbedring i GA4 er støtten for å spore både nettstedstrafikk og appbruk. Dette gir deg en bedre forståelse av brukernes atferd på tvers av enheter, slik at du kan identifisere hvordan brukerne interagerer med nettstedet eller appen din.

GA4 har også en ny rapporteringsstruktur som gir deg en enklere og mer oversiktlig måte å se og sammenligne dataene dine på. Du kan tilpasse rapportene dine ved å legge til eller fjerne data som er relevant for deg.

Sammenlignet med Universal Analytics, gir GA4 en mer helhetlig og automatisert måte å spore og forstå brukernes atferd på. Det gir deg bedre muligheter for å identifisere problemområder og ta informerte beslutninger for å forbedre brukeropplevelsen.

Oppsummert:

GA4 gir deg en bedre forståelse av hvordan brukerne interagerer med nettstedet eller appen din ved å samle inn mer detaljert data om brukeratferd. Maskinlæring, integrering med Google Ads og støtte for å spore både nettstedstrafikk og appbruk gir deg en mer helhetlig forståelse av brukernes atfer.

Noen av de viktigste endringene:

1. Fokus på kundereiser: GA4 har et større fokus på å spore og forstå brukernes reiser gjennom nettstedet eller appen din.

2. Machine learning-teknologi: GA4 bruker maskinlæring for å automatisere mange av oppgavene som tidligere krevde manuell konfigurasjon.

3. Mer granulær datainnsamling: GA4 samler inn mer detaljert data om brukeratferd, inkludert hendelser, eiendommer og mål.

4. Integrering med Google Ads: GA4 gir deg muligheten til å koble Google Ads-kontoen din for å få bedre synlighet på annonseytelse.

5. Ny rapporteringsstruktur: GA4 har en ny rapporteringsstruktur som gir bedre oversikt over dataene dine og lar deg sammenligne tall på en enklere måte.

6. Støtte for apper: GA4 gir støtte for å spore både nettstedstrafikk og appbruk, noe som gir deg en mer helhetlig forståelse av brukernes atferd.

 

Hva er bakdelen ved Google Analytics 4?

Oppsettet er blitt vesentlig mer vrient. Det å få hjemmeside/apper og GA4 til å snakke skikkelig sammen krever nå større kunnskaper i Tag Manager.

GA4 ble lansert i oktober 2020 og både oss og mange med oss henger litt etter. Vi har blitt godt vant med «gamle» Universal analytics og GA4 tok nok mange av byråene litt på sengen. Spesielt når alt går over til GA4 nå. 1. juli er det slutt for Universial analytics og alle blir flyttet over til GA4.

Etter dagesvis i telefon og videokonferanser med Google kan vi nå trygt si at vi burde kunne hjelpe deg med korrekt oppsett av GA4 på din hjemmeside. Men vær litt tålmodige med oss. Dette er nytt for alle.  Når det fungerer er det bedre på alle måter.

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.