Google Min Bedrift: En guide for å utvide din digitale synlighet

I dagens digitale verden er det avgjørende for bedrifter å maksimere sin synlighet på nettet. En kraftig plattform som kan hjelpe deg med akkurat det, er «Google Min Bedrift». I denne omfattende guiden skal vi utforske hva det er, hvordan det fungerer, og hvordan du kan utnytte det til fulle for å styrke din digitale tilstedeværelse og tiltrekke flere kunder.

mann med lapp i panna, hva er SøkeoptimaliseringSøkeoptimalisering

Hva er «Google Min Bedrift»?

«Google Min Bedrift» eller, Google my business som det heter, er en gratis tjeneste levert av Google, som gir bedrifter muligheten til å administrere og kontrollere sin informasjon i Google-søk og Google Maps. Gjennom «Google Min Bedrift» kan bedrifter opprette en profesjonell bedriftsprofil som vises i søkeresultatene når potensielle kunder søker etter produkter eller tjenester relatert til deres virksomhet.

Hvorfor er «Google Min Bedrift» viktig?

En oppdatert og godt administrert «Google Min Bedrift»-profil gir flere fordeler for din bedrift. Det gjør det lettere for potensielle kunder å finne deg og gi deg muligheten til å vise viktig informasjon som åpningstider, adresse, kontaktinformasjon og bilder. Ved å vise ekte anmeldelser og vurderinger fra fornøyde kunder, kan du også bygge tillit og troverdighet.

Ønsker du at vi skal hjelpe deg med oppsettet?

Legg igjen ditt navn, nettsiden din og din e-post så kommer vi tilbake til deg med noen tips til hvordan du kan nå ditt lokale publikum.

Ligger på gresset og leser bok om digital markedsføring

Hvordan komme i gang med Google Min Bedrift:

Opprett en konto:

Søk Google My business, trykk på linken og følg trinnene for å opprette en konto.

Fyll ut informasjonen:

Når du har opprettet kontoen, fyll ut all nødvendig informasjon om bedriften din. Dette inkluderer navn, adresse, åpningstider og kontaktinformasjon. Nøyaktigheten av disse opplysningene er viktig for å sikre at potensielle kunder får korrekt informasjon.

Legg til bilder:

Bilder er en effektiv måte å gjøre din bedriftsprofil mer attraktiv og engasjerende på. Last opp høykvalitetsbilder som viser lokalene, produktene eller teamet ditt. Dette gir potensielle kunder en visuell representasjon av din virksomhet.

Samle anmeldelser:

Spør om kunder vil legge igjen anmeldelser på profilen din. Positive anmeldelser bidrar til å bygge tillit og tiltrekke flere kunder. Vær oppmerksom på retningslinjene for anmeldelser som er satt av Google. Svar alle anmeldelser. Har du mot formodning missfornøyde kunder vil det også være mulig å gi et svar på disse anmeldelsene. Husk å være ydmyk og ærlig. Alle gjør feil.

Oppdater profilen jevnlig:

Oppdater innholdet ditt kontinuerlig. Dette inkluderer endringer i åpningstider, tilbud, produkter eller tjenester. En oppdatert profil viser at du er aktiv og engasjert i å møte kundenes behov.

Få tak i folk som søker lokalt

Optimalisering for lokale søk er en viktig del av å utnytte «Google Min Bedrift» til fulle. Ved å inkludere relevante søkeord i beskrivelsen av bedriften din, kan du øke sjansene for å bli funnet av potensielle kunder i ditt område.

Hvis du for eksempel driver en kafé i Oslo, bør du inkludere uttrykk som «kafé i Oslo» eller «beste kafé i oslo» for å hjelpe potensielle kunder å finne deg når de søker etter lignende tjenester i ditt nærområde.

Analyser dataen din

Ved å bruke de tilgjengelige Google-verktøyene og analysene kan du få verdifull innsikt i hvordan brukere samhandler med profilen din. Utforsk funksjoner som publisering av innlegg og administrasjon av anmeldelser.

Ved å ta i bruk disse verktøyene kan du finjustere og tilpasse strategien din for å oppnå bedre resultater og skape en mer engasjerende profil.

Maksimer effekten av Google Min Bedrift

For å maksimere effekten av «Google Min Bedrift», bør du også vurdere å markedsføre og promotere profilen din. Dette kan gjøres gjennom bruk av sosiale medier, e-postmarkedsføring eller andre relevante kanaler for å informere kundene dine om eksistensen av profilen din og oppmuntre dem til å legge igjen anmeldelser eller vurderinger.

Aktiv deltakelse i lokale arrangementer eller samarbeid med andre bedrifter kan også bidra til å øke synligheten og skape større oppmerksomhet rundt din «Google Min Bedrift»-profil.

Sammendrag

Oppsummert er «Google Min Bedrift» en kraftig plattform som gir bedrifter muligheten til å utvide sin digitale synlighet og tiltrekke flere kunder. Ved å opprette og optimalisere din «Google Min Bedrift»-profil, samle positive anmeldelser og holde profilen oppdatert, kan du styrke din digitale tilstedeværelse og øke sjansene for suksess. Ta kontroll over din bedrifts online profil og dra nytte av alt «Google Min Bedrift» har å tilby. Gjennom en godt administrert profil og aktiv deltakelse kan du legge grunnlaget for en vellykket og synlig bedrift på nettet.

Vi håper du ble litt klokere på hvordan du nå skal lage starte en Google Min Bedrift konto

Opprettelse av en Google Min Bedrift-profil er helt gratis. Det tar bare noen få minutter å opprette profilen, og du kan fylle ut viktig informasjon som bedriftens navn, adresse, åpningstider og kontaktinformasjon. Ved å ha en oppdatert og informativ profil, kan du gjøre det enklere for potensielle kunder å finne deg på nettet.

Selv om opprettelsen av profilen er gratis, forstår vi at noen bedrifter kan ønske hjelp og veiledning i prosessen. Vår ekspertise og erfaring innen digital markedsføring og Google Min Bedrift-optimalisering kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av profilen din. Vi kan tilby tjenester som profesjonell profiloptimalisering, strategisk rådgivning og rapportering for å sikre at profilen din er leverer som den skal. 

Enten du velger å opprette profilen selv eller ønsker vår hjelp, vil Google Min Bedrift være et kraftig verktøy for å øke synligheten og nå ut til potensielle kunder på nettet. Ta det første steget mot økt suksess ved å opprette din «Google Min Bedrift»-profil i dag, og kontakt oss gjerne hvis du ønsker vår ekspertise for å maksimere resultatene!

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.