Er det nødvendig å friske opp logoen?

Logoen er gjerne kjennemerket til bedriften, og en stor del av bedriftens identifikasjon. Men dersom man har drevet bedriften over lengre tid så er det mye mulig at logoen også bærer preg av dette.

betalingsløsning i nettbutikken

Har du tenkt på muligheten for å friske opp logoen men tenkt at dette ikke er noe man skal røre med? De fleste store bedrifter oppdaterer logoen sin fra tid til annen, slik at den føles aktuell og moderne. Ofte henger det også sammen med at bedriften tar en ny retning eller tilføre nye produkter / tjenester (eks når Statoil gikk fra den ikoniske oljeflammen til den rosa stjernen).

Men det er ikke alltid man trenger å gå så drastisk til verks som Statoil (nå Equinor) i sin tid gjorde. Noen ganger ønsker man å endre litt på fargen, ikonet eller fonten til logoen. Det trenger ikke være store endinger, men ved å friske opp logoen kan man gi bedriften et «fresht» design.

 

 

En tommelfingerregel er at om du ønsker å være en 100 millioners bedrift så bør du ha en logo og grafisk profil som representerer en millard bedrift.

Man må også huske at logoer nå i større grad brukes digitalt, og må fungere bra på alle flater. Dersom man har mange detaljer eller liten skrift kan disse ofte forsvinne eller bli utydelige på mindre enheter.

Sjekkliste for om din logo trenger redesign:

  • Er logoen gammel og utdatert med tanke på ikon eller font?
  • Er logoen tilpasset digitale flater som hjemmeside, Facebook eller Instagram?
  • Har firmaet tatt en ny vending eller tilbyr nye produkter / tjenester?
  • Fusjon mellom 2 firmaer kan ofte føre til et nytt firmanavn, en ny logo kan få med det beste fra begge sider
  • Skal hjemmesiden oppdateres og det føles på tide med en modernisering?

Vi står alltid klare til å hjelpe deg enten det er med en ny logo eller bare en prat om bedriftens profil.

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.