Bilder av ansatte.

Bilder av de ansatte er en flott måte å introdusere bedriften din til kundene, og for noen kan det være avgjørende for å bli valgt over konkurrenten og være med på å bygge tillit. Derfor har vi valgt å gi dere noen tips på hva man bør huske på nå man tar bilder av ansatte til hjemmesiden.

Bilder av ansatte tatt med mobiltelefon

I disse tider kan man gjøre mye bra med et mobilkamera. Ofte er det til og med bedre enn et gammelt fotografiapparat som du kan ha liggende i en skuff. Her kommer par tips man kan ha i bakhode for å få best mulig bilder dersom man tar dem selv.

5 tips

Bruk naturlig lys – Det er ingen tvil i at de beste bildene blir tatt i dagslys (eller lamper med dagslys-funksjon). Dette kan du oppnå ved å ta bilder i nærheten av et vindu eller ute. Dersom du tar bilde inne ved et vindu er det viktig å huske på å få lys mot ansiktet, men ikke nødvendigvis direkte på da dette kan skape harde kontraster. Man må heller ikke stå med ryggen mot lyset, da dette gir motlys.

Unngå støy i bildet – Dette gjelder både for bilder som blir tatt inne og ute. Rydd gjerne bort plakater, kaffekopper, stoler, oppslagstavler og den slags. Prøv å skap en avslappet og naturlig atmosfære.

Bruk samme bakgrunn – Bruk gjerne en lys og naturlig bakgrunn. Dersom bilde tas ute kan man bruke en «protrettfunksjon» som finnes på de fleste telefoner nå. Denne funksjonen gjør bakgrunnen utydelig og fokuserer kun på objektet / personen i front. Ved å bruke samme bakgrunn og ta bilder av alle personene på samme tid gir en helhet i presentasjonen.

Naturlig holdning – Det er flere kreative byråer som har morsomme og gøyale bilder av de ansatte, og dersom dette passer din bedrift så kjør på og skill deg ut. Men for de aller fleste så vil en naturlig holdning og et enkelt smil være innbydende og en hyggelig måte å imøtekomme kunder på nettsiden.

Rutenett / Grid funksjon – De fleste telefoner har en rutenettfunksjon (grid funksjon), som du kan finne under innstillinger i kameraet ditt. Dette kan hjelpe deg å plassere personen på samme plass i bildet. Da unngår at noen har mer luft over hodet og at like mye av kroppen blir med i hvert bilde.

 

Det er ikke alltid nødvendig å leie inn en fotograf for å ta bilder til bedriften. Vi håper disse tipsene kan være til hjelp for dere som ønsker å presentere bedriften på nett.

Les også: Hvordan ta bedre bilder til nettbutikken

I tillegg kan man legge siste finish på bildene i et redigeringsverktøy. Her kan man leke med lyssetting og beskjære eller redigere størrelsen.

Les mer rundt dette temaet

Hvordan skrive en god artikkel?

Lurer du på hvordan du kan få flere kunder og mer trafikk inn på nettsiden din? Vi kan ikke få sagt dette nok, men godt innhold vil tiltrekke seg flere lesere og høyere rangering på søkemotorer som Google. Og dette får du ved å skrive gode og relevante artikler til ditt nettsted.

Googel Search Console

Vårt mål er at alle våre kunder skal være synlige på nett og vi ønsker selvsagt å hjelpe deg med dette. Når vi ferdigstiller en nettside så sender vi inn et nettstedskart til Google, via Google Search Console. Da gir vi beskjed til Google om at her er det en (ny) nettside de må finne og gå gjennom.