Betalingsløsning i nettbutikken. 

Når man velger å start opp en nettbutikk er det en del praktiske ting man må ta stilling til. I denne gjennomgangen vil vi ta for oss de mest populære betalingsløsningene.

betalingsløsning i nettbutikken

Når man velger å start opp en nettbutikk er det en del praktiske ting man må ta stilling til. I denne gjennomgangen vil vi ta for oss de mest populære betalingsløsningene. Når man skal velge betalingsløsning til nettbutikken finnes det i Norge et stort utvalg av ulike løsninger, som gjør det mulig for deg som bedriftseier å tilby kundene dine en enkel betaling. Alle betalingsløsningene er basert på WooCommerce.

Vipps

Vipps har blitt tatt i bruk av gamle og unge, lag og foreninger og de aller fleste i Norge kjenner til Vipps. De brukte litt tid på å komme opp med en god løsning for små nettbutikker, men har nå lansert en WooCommerce løsning. For å få tilgang må man først registrere seg hos Vipps.

Pris for Vipps på nett er 2.99% pr transaksjon for bedrifter med < 10 MNOK i omsetning og 1.99% for bedrifter med > 10 MNOK i omsetning.

Klarna

Endelig har Klarna kommet med en rimelig løsning. De har i mange år vært en stor og seriøs aktør for nettbutikker, men har dessverre vært veldig dyr for små og nye aktører. Nå har de derimot lansert 2 nye løsninger som er både enkle og billige å ta i bruk.

Du kan velge mellom Klarna Checkout og Klarna Payments.

Klarna Checkout
Dette er en fullverdig betalingsløsning fra Klarna, som erstatter Woocommerce sin egen kasse (ved bruk av iframe). Her velger kunden hvordan de ønsker å betale (med de valgene som bedriften har valgt å tilby) enten det er faktura, delbetaling eller direkte betaling med kort.

Pris for Klarna Checkout er 2,79 % + 3.50 NOK pr transaksjon.

Klarna Payments
Vises som et standard valg i kassen, på lik linje med andre betalingsløsninger. Kundene kan også her velge mellom faktura, delbetaling eller kortbetaling.

Pris for Klarna Payment faktura er 2,79 % pr transaksjon og 5.90 NOK pr faktura.
Pris for Klarna Payment delbetaling er 0,99 % pr transaksjon og 5.90 NOK pr faktura.

Stripe

Stripe ble lansert i 2010, og har på kort tid blitt en populær og ettertraktet betalingsløsning.  De var tidlig ute med å tilby enkel og sikker kortbetaling (de har i lang tid krevet et SSL sertifikat på domene), lave transaksjonskostnader og rask utbetaling.

Pris for Stripe er 2,4%* + 2 NOK pr transaksjon.
*2,9% for utenlandske kort

Paypal

Paypal var tidlig ute med å tilby en fullverdig nettbetaling, for både privatpersoner og bedrifter. Man kunne sende og motta penger og integrere Paypal i nettbutikken til en rimelig pris.

Dessverre har de ikke tatt helt av i Norge, og mye av grunnen kan være på grunn av den tidligere prosessen, hvor man måtte ha en Paypal konto for å betale. I tillegg blir man ofte sendt videre til Paypal for å betale, selv om man kan integrere PayPal Checkout nå. Dette er en trygg løsning, men kan ofte oppfattes som tungvint og da oppdager vi i Norge at kunder kan forlate siden uten å fullføre handelen.

Prisene til Paypal er basert på hvor mye man omsetter for, høyere omsetning gir lavere pris.

0-20 000: 3,4% + 2.80 NOK pr transaksjon
20 001 – 80 000: 2,9% + 2.80 NOK pr transaksjon
80 001 – 400 000: 2,7% + 2.80 NOK pr transaksjon

NETs

Nets er en etablert tilbyder som har vært på markedet i mange år, og er noe av grunnen til at nye tilbydere har kommet på markedet. Løsningene har ofte vært tungvindt og dyre, men tilbyr nå Easy, et alternativ for enkel betaling på nett. Priser er ikke oppgitt, og man må selv ta kontakt for et tilbud. Likevel er dette absolutt et alternativ for etablerte  nettbutikker med høy omsetning.

Vi håper at det blir enklere for deg å velge hvilken løsning som passer best for din nettbutikk. Vi kan også komme med anbefalinger om hva som kan passe din bedrift. Ta gjerne kontakt med oss dersom vi kan hjelpe deg med å opprette kontakt med tilbyderne eller om du har spørsmål om prosessen videre. Vi er tilgjengelige på både e-mail og telefon.

Her kan du lese mer om hva du får når vi står bak nettbutikken din.

Artikkelen er oppdatert 07.05.2020

Les mer rundt dette temaet

Hva er Instagram Shopping?

Instagram Shopping er en funksjon hvor du kan knytte sammen nettbutikken og Instragram kontoen til bedriften. Dette gir deg mulighet til å vise produktene dine på en ny måte, samtidig som du gjør det enkelt for kundene å handle i nettbutikken din.

Vi i Geekr er nok over gjennomsnittet glad i godt design. Vi lever og ånder for kundene våre og håper du vil bli en av dem. Hør av deg så tar vi en prat rundt ditt nye prosjekt.

Denne siden ble laget av oss selv i 2019 | Her er mer om cookies | Her er vår personvernserklæring

Copyright © 2021