Betalingsløsninger for nettbutikker

Når man velger å start opp en nettbutikk er det en del praktiske ting man må ta stilling til. I denne gjennomgangen vil vi ta for oss de mest populære betalingsløsningene.

betalingsløsning i nettbutikken

Artikkelen er oppdatert 24. april 2023. Vi tar forbehold om at prisene kan/har endret seg.

Når man skal velge betalingsløsning til nettbutikken finnes det i Norge et stort utvalg av ulike løsninger, som gjør det mulig for deg som bedriftseier å tilby kundene dine en enkel betaling. Alle betalingsløsningene er basert på WooCommerce / WordPress men vil også gjelde for størsteparten av CMS der ute. 

Vipps

Vipps Bedrift er en norsk digital betalingsløsning utviklet av selskapet Vipps AS. Tjenesten lar bedrifter og organisasjoner motta betalinger fra kunder og medlemmer via mobiltelefonen. Vipps Bedrift tilbyr også funksjoner som fakturering, betalingslenker og integrasjon med regnskapssystemer. Tjenesten har blitt populær blant små og store bedrifter i Norge, og brukes til å håndtere alt fra salg i butikk til donasjoner til veldedige organisasjoner.

Vipps har blitt tatt i bruk av gamle og unge, lag og foreninger og de aller fleste i Norge kjenner til Vipps. De brukte litt tid på å komme opp med en god løsning for små nettbutikker, men har nå lansert en WooCommerce løsning. For å få tilgang må man først registrere seg hos Vipps.

Pris for Vipps på nett er 2.99% pr transaksjon for bedrifter med < 10 MNOK i omsetning og 1.99% for bedrifter med > 10 MNOK i omsetning.

Klarna

Klarna er en svensk betalingstjeneste som tilbyr en enkel og rask betalingsløsning for netthandel. Klarna lar kundene betale for varene sine i etterkant, eller dele opp betalingen over flere måneder. Tjenesten gir også kundene mulighet til å prøve varer før de betaler for dem og gir selgerne garanti for at de vil motta betaling. Klarna har blitt en populær betalingsløsning over hele verden og brukes av både små og store nettbutikker.

Det tok litt tid, og i mange år hadde Klarna dyre oppstartsavgifter og lite aktuelt for oppstartede nettbutikker. Dette har endret seg, og nå tilbyr de et stort utvalg løsninger. Prisene vil variere etter hvor stor omsetning og bedrift du har, men her har du «fra-priser» som du kan ta utgangspunkt i.

Du kan velge mellom Klarna Checkout og Klarna Payments.

Klarna Checkout

Dette er en fullverdig betalingsløsning fra Klarna, som erstatter Woocommerce sin egen kasse (ved bruk av iframe). Her velger kunden hvordan de ønsker å betale (med de valgene som bedriften har valgt å tilby) enten det er faktura, delbetaling eller direkte betaling med kort.

Pris for Klarna Checkout er 2,79 % + 3.50 NOK pr transaksjon.

Klarna Payments

Vises som et standard valg i kassen, på lik linje med andre betalingsløsninger. Kundene kan også her velge mellom faktura, delbetaling eller kortbetaling.

Pris for Klarna Payment faktura er 2,79 % pr transaksjon og 5.90 NOK pr faktura.
Pris for Klarna Payment delbetaling er 0,99 % pr transaksjon og 5.90 NOK pr faktura.

Stripe

Stripe er en amerikansk betalingsplattform som gjør det enkelt for bedrifter å håndtere betalinger på nettet. Tjenesten lar bedrifter akseptere kredittkortbetaling, debitkortbetaling og betalinger via mobilplattformer. Stripe tilbyr også funksjoner som abonnementsstyring, fakturering og analyseverktøy for å hjelpe bedrifter med å administrere og vokse sin virksomhet. Stripe er en populær betalingsløsning over hele verden og brukes av små og store bedrifter innenfor en rekke bransjer.

Stripe ble lansert i 2010, og har på kort tid blitt en populær og ettertraktet betalingsløsning.  De var tidlig ute med å tilby enkel og sikker kortbetaling (de har i lang tid krevet et SSL sertifikat på domene), lave transaksjonskostnader og rask utbetaling.

Pris for Stripe er 2,4%* + 2 NOK pr transaksjon.
*2,9% for utenlandske kort

Paypal

PayPal er en amerikansk betalingsplattform som gir en enkel og trygg måte å betale og overføre penger på nettet. Tjenesten lar brukerne knytte en bankkonto, kredittkort eller debetkort til sin PayPal-konto og bruke den til å kjøpe varer og tjenester online, sende eller motta betalinger og overføre penger til andre PayPal-kontoer. PayPal tilbyr også funksjoner som konfliktløsning og sikkerhetsbeskyttelse for å beskytte brukernes transaksjoner. PayPal er en av de mest brukte betalingsløsningene i verden og brukes av både små og store bedrifter og enkeltpersoner.

Paypal var tidlig ute med å tilby en fullverdig nettbetaling, for både privatpersoner og bedrifter. Man kunne sende og motta penger og integrere Paypal i nettbutikken til en rimelig pris.

Dessverre har de ikke tatt helt av i Norge, og mye av grunnen kan være på grunn av den tidligere prosessen, hvor man måtte ha en Paypal konto for å betale. I tillegg blir man ofte sendt videre til Paypal for å betale, selv om man kan integrere PayPal Checkout nå. Dette er en trygg løsning, men kan ofte oppfattes som tungvint og da oppdager vi i Norge at kunder kan forlate siden uten å fullføre handelen.

Prisene til Paypal er basert på hvor mye man omsetter for, høyere omsetning gir lavere pris.

0-20 000: 3,4% + 2.80 NOK pr transaksjon
20 001 – 80 000: 2,9% + 2.80 NOK pr transaksjon
80 001 – 400 000: 2,7% + 2.80 NOK pr transaksjon

NETs

Nets er et dansk-basert selskap som tilbyr digitale betalingsløsninger og finansielle tjenester til bedrifter, banker og offentlige organisasjoner. Selskapet tilbyr en rekke tjenester, inkludert kortbetalingsbehandling, e-fakturering, betalingsportaler og pengeoverføringer. Nets fokuserer på å utvikle innovative teknologier som gjør betalingsprosessen enklere og tryggere for både bedrifter og forbrukere. Nets opererer i flere land i Europa og er en av de ledende leverandørene av digitale betalingsløsninger.

Nets gamle løsninger har ofte vært tunge og dyre, men Nets utviklet Easy, et alternativ for enkel betaling på nett.

Priser er ikke oppgitt, og man må selv ta kontakt for et tilbud. Likevel er dette absolutt et alternativ for etablerte nettbutikker med høy omsetning.

Woocommers Payments

WooCommerce Payment er en betalingsløsning som er integrert direkte i WooCommerce, som er en populær plattform for å drive nettbutikker. WooCommerce Payment gjør det enklere for butikkeiere å godta betalinger fra kunder, ved å tilby en sømløs og sikker betalingsopplevelse.

WooCommerce Payment støtter flere forskjellige betalingsmetoder, inkludert kreditt- og debetkort, bankoverføringer og digital lommebok. Denne betalingsløsningen gir også enkel tilgang til betalingsinformasjon, og gir butikkeiere muligheten til å spore betalingsstatus og godkjenne eller avvise betalinger fra administrasjonssiden i WooCommerce.

WooCommerce Payment er tilgjengelig for butikkeiere som opererer i 30 land, unkludert nå også Norge. WooCommerce tilbyr også andre betalingsløsninger som kan brukes globalt.

Pris for Woocommerce Payments er 2,4% + 2 kroner pr transaksjon ved betaling med europeisk kredittkort.

Pris for Woocommerce Payments er 4,4% + 2 kroner pr transaksjon ved betaling med ikke-europeisk kredittkort.

For tvister koster det kr. 200,- . Refunderbart om du vinner tvisten.

Sammendrag

Vi håper vi har gjort det litt enklere for deg å velge betalingsløsning til nettbutikken din. Du kan jo selvsagt velge flere, og gi kundene dine valgmuligheten. Skal du åpne en nettbutikk med Norge eller Skandinavia som nedslagsfelt, ville vi gått for Vipps og Klarna. Dette for enkelhetens skyld. Stripe og WooCommerce payments er også en enkel og godt integrerte løsninger.

Vil du at vi skal komme med en skreddersydd anbefaling til hva akkurat du bør velge? Ta gjerne kontakt med oss dersom vi kan hjelpe deg med å opprette kontakt med tilbyderne eller om du har spørsmål om prosessen videre. Vi er tilgjengelige på både e-mail og telefon.

Her kan du lese mer om hva vi inkluderer i vår løsning når vi bygger din nettbutikk.

Ønsker du hjelp med valg og eller integrering av betalingsløsning? 

Vi kan hjelpe deg med å implementere betalingsløsninger i din nettbutikk, eller er du i startfasen og ønsker tilbud på oppsett ny nettbutikk?

Ta kontakt med oss, vi gleder oss til å høre hvilke prosjekt du har planlagt.

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.