5 tips til å forbedre nettbutikken din.

Vi har tidligere skrevet flere artikler til deg som har nettbutikk. Nå vil vi oppsummere 5 viktige områder man kan fokusere på for å øke omsetningene og antall kunder i nettbutikken, og forbedre nettbutikken din.

5 tips til å forbedre nettbutikken din

De aller fleste kan i disse tider fortelle oss at nettbutikker tar over for fysiske butikker. Nettbutikken tilbyr lavere kostnader til husleie og ansatte, lengre åpningstider, du kan tilby rask levering og pålagt returrett. Dette bør passe midt i blinken for de fleste kunder. Så hvordan kan du forbedre nettbutikken din, og få enda flere kunder å handle der?

Informasjon

Det viktigste du kan gi kundene dine er informasjon. De kan ikke ta og føle på varen du selger, så da er det opp til deg og levere grundig informasjonen. Hvordan er størrelsen, fargen, materialet til varen din? Ta gjerne produktbilde fra leverandøren i tillegg til «miljøbilder» hvor produktet er tatt i bruk.

Blogg

Sørg for at du har tid til å blogge. Dette kan gi deg masse ekstra trafikk på siden din med relevante og spennende overskrifter, samtidig som du kan innlemme varens egenskaper og anvendelsesområder. Publiser blogginnlegget på dine sosiale medier og skap en dialog og engasjement med dine kunder.

Video / Youtube

Hva er vel bedre enn å lage en video hvor du faktisk viser hvordan man kan ta varen i bruk. Dersom du selger matvarer, hårprodukter klær eller elektronikk – vis kunden hvordan man kan bruke varen eller tilby en «how-to» video. Disse kan du publisere på hjemmesiden, Facebook, Instagram og selvsagt YouTube.

Kontinuerlig påfyll

Det er ikke alle som har mulighet til å oppfylle dette punktet, men dersom du driver en butikk som stadig får inn nye varer så vis dette frem til kundene dine. Dette resulterer i at kundene returnerer til nettbutikken din, da det stadig er nye varer å finne, blogginnlegg å lese eller YouTube videoer å se på.

Trender

Det er ikke til å stikke under en stol at det lønner seg å følge trender, men skal man ikke være tro mot sin egen bedrift? Selvsagt skal man det, men nå er det en grønn bølge over oss, og det er absolutt ikke feil å kaste seg på denne. Kan du tilby mer miljøvennlig emballasje, kutte ut plastikk, oppfordre til gjenbruk eller tilby rabatt ved alternativ leveranse?

Vi håper du kan ta med deg noen av disse tipsene videre, og legg gjerne igjen en kommentar dersom du har et annet bra tips å dele!

Les mer rundt dette temaet

Egil Østebøvik

Spesielt interessert i emner som SEO, innhold og design. Prøver så godt det lar seg gjøre å skrive fornuftige og nøyaktige artikler rundt disse emnene. Vi har integrert KI for å styrke og berike innholdet. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at denne integrasjonen komplementerer og forbedrer kvaliteten på informasjonen vi tilbyr.